Joi, 16 februarie, ora 19.00,  vă invităm la Librăria Humanitas de la Cișmigiu pentru o întâlnire Despre viață, destin & nostalgie cu Horia-Roman Patapievici și Gabriel Liiceanu.

„Motivul pentru care am strâns acum aceste eseuri într-o carte este că am început să mă uit în urmă. Le-am ales pe acestea, dintre multe altele, pentru că fiecare dintre aceste treizeci și șase de eseuri continuă să îmi spună ceva și azi – și anume același lucru pe care îl spuseseră când le-am scris.“ – Horia-Roman Patapievici

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, și se face pe baza unei rezervări prin Eventbook: https://eventbook.ro/…/bilete-horia-roman-patapievici…

„La scara sensurilor lumii, îmi place să-mi imaginez că există un Înger al compasiunii și al suferinței irosite care lasă la îndemâna fiecărei națiuni lovite și călcate în picioare de istorie câteva instrumente de recuperare, restituire ori salvare. Națiunea le poate vedea ori ignora; folosi ori irosi; duce la finalitate ori abandona. Dar un timp ele sunt acolo, la îndemână, vizibile, pregătite să salveze ceea ce se mai poate salva din ceea ce fusese adânc, superior, profund și înalt în civilizația națiunilor lovite.“ — Horia-Roman Patapievici.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.