La Editura Tracus Arte va apărea volumul „Filip și întunericul”, de Mihai Măniuțiu. Este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi.

„― De ce tremuri? întreabă Filip, fără să ştie prea bine pe cine întreabă. 
Spre surprinderea lui, o voce mică şi vătuită îi răspunde:
― Tremur pentru că sunt mic.
― Cât de mic? Mai mic decât mine?
― O, mult, mult mai mic.
― Cum te cheamă?
― N-am nume. Sau am… dar am un nume pe care îl poartă mulţi, foarte mulţi. Eu sunt… Vocea s-a împuţinat şi mai tare. Eu sunt întunericul. Mă cheamă, dacă vrei, Întunericul cel mic. Sunt cel mai mic întuneric care există pe pământ.” (fragment din volum)

Regizor de teatru şi scriitor, Mihai Măniuţiu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti în 1978. A montat în teatre importante din România şi străinătate, creaţiile sale primind numeroase premii pentru cea mai bună regie, originalitate şi cel mai bun spectacol al anului.

Ca scriitor, a publicat mai multe volume de poeme, între care, la Editura Tracus Arte: Tu (2016), Avionul fantomă (2017), urmuz. 23 noiembrie 1923 (2018), precum şi volume de povestiri cu tentă onirică şi fantastică: Un zeu aproape muritor (1982), Opiniile unui călător nedemn de încredere (2011).

În anul 2015, la Humanitas, i-a apărut romanul Aventurile hingherului în Balkanya, iar în 2017, culegerea de proze Fuga cu Henri. În anul 2018, Editura Tracus Arte i-a publicat microromanul Fantome în Las Vegas.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.