În perioada 10-17 ianuarie 2020 Editura Polirom are o ofertă de nerefuzat: 40% reducere pentru 47 de titluri din colecția Historia. Oferta este valabilă doar pe www.polirom.ro. Am ales și noi, din cele 47 de titluri, unul care altfel nu prea ar mai avea nevoie de nicio recomandare: „21 de lecții pentru secolul XXI”, de Yuval Noah Harari (Editura Polirom, 2018, traducere de Lucia Popovici).

Yuval Noah Harari a obţinut doctoratul în istorie la University of Oxford şi este profesor de istorie universală în cadrul Departamentului de Istorie al Universităţii Ebraice din Ierusalim. Cartea sa Sapiens, publicată iniţial în Israel în 2011, a fost tradusă în peste patruzeci de limbi. Timp de peste şase luni s-a aflat pe lista bestsellerurilor Sunday Times şi a fost de asemenea în topul bestsellerurilor New York Times.

Sapiens a explorat trecutul. Homo deus a explorat viitorul.

21 de lecţii explorează prezentul.

Învaţă. Adaptează-te. Supravieţuieşte.

Într-o lume invadată de informaţii irelevante, claritatea înseamnă putere. În locul mai vechii cenzuri care presupunea blocarea fluxului de informaţii, astăzi oamenii sînt asaltaţi cu dezinformări şi lucruri care să le distragă atenţia. 21 de lecţii pentru secolul XXI face lumină în privinţa unora dintre cele mai presante probleme de pe agenda globală actuală. Cum facem faţă epidemiei de ştiri false? Mai sînt relevante naţiunile şi religiile?

Ce ar trebui să-i învăţăm pe copiii noştri? De ce trece democraţia liberală printr-o criză? Este iminent un nou război mondial? Ce înseamnă ascensiunea lui Donald Trump? Ce civilizaţie domină lumea – Occidentul, China, islamul? Europa ar trebui să-şi deschidă porţile imigranţilor? Poate naţionalismul să rezolve problemele legate de inegalitate şi de schimbarea climatică? Ce ar trebui să facem în privinţa terorismului?

Cartea are 368 de pagini, are prețul redus de la 66,95 RON la 40, 17 RON și poate fi comandată aici: https://www.polirom.ro/web/polirom/carti/-/carte/6812

Sursa foto Yuval Noah Harari: https://www.nytimes.com/2019/07/30/books/yuval-harari-21-lessons-russian.html

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.