Cartepedia le face micilor cititori, la jumătatea acestui ianuarie înzăpezit, o ofertă de nerefuzat:


Vacanța de iarnă a luat sfârșit, iar micii cartepedieni au terminat de citit cărțile primite de la cel mai cool Moș Crăciun? Nu-i nimic, știam că se vor reîntoarce cu poftă de lectură, așa că n-am stat pe gânduri și ne-am pregătit să-i întâmpinăm cu cea mai plăcută surpriză: am presărat praf magic de reduceri peste 1.600 dintre cele mai iubite cărți și povești ale copilăriei.

Am ales și noi din cele 1600 de cărți una care sperăm că vă va plăcea: Cartea cimitirului, de Neil Gaiman, apărută la Editura Arthur în Colecția „Orange Fantasy”. Iată descrierea:

„E nevoie de un cimitir pentru a crește un copil…Nimeni Owens, cunoscut ca Nim, e un băiat normal. Ar fi pe deplin normal dacă n-ar trăi într-un cimitir, crescut de fantome, cu un protector care nu face parte nici dintre cei vii, nici dintre cei morți.

Există tot felul de aventuri în cimitir pentru un băiat – un Bărbat Indigo de demult, o poartă către orașul abandonat al ghulilor, straniul și înfricoșătorul Asasin. Însă dacă Nim părăsește cimitirul, va fi pus în mare pericol de bărbatul pe nume Jack – cel care i-a ucis deja familia.”

Cumpara de aici

Neil Gaiman s-a născut în Anglia în 1960, iar în prezent trăiește în Statele Unite, lângă Minneapolis, Minnesota.

Scriitor profesionist de peste douăzeci de ani, Neil Gaiman figurează în topul primilor zece autori postmoderni din Dictionary of Literary Biography, fiind considerat un „star rock“ al lumii literare datorită legiunilor de cititori împătimiți.

Creator prolific (autor de romane, bandă desenată, poezii, scenarii etc.), în 2001 romanul său Zei americani este premiat cu Hugo, Nebula, Bram Stoker, SFX și Locus, devenind un bestseller longeviv. Îi urmează în 2005 Băieții lui Anansi, cu același mare succes la public, iar în 2002 romanul pentru copii Coralinedevine bestseller internațional și câștigă numeroase premii: Hugo, Nebula, Bram Stoker, BSFA, Elizabeth Burr.

Comicsurile sale au fost și ele răsplătite cu premii prestigioase, Sandman nr. 19 fiind recompensat în 1991 cu premiul Word Fantasy pentru povestire (prima bandă desenată din lume care obține un premiu literar).

“Cartea cimitirului” de Neil Gaiman are 288 de pagini, costă 25,73 lei (reducere 25%) și poate fi comandată aici.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.