Recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi se îndreaptă către romanul lui Alexandru Bordian, „Casa Inglezi”, apărut în primăvara acestui an la Editura Paralela 45.

ALEXANDRU BORDIAN s-a născut pe 18 iunie 1988. Este absolvent al Facultății de Istorie și Filozofie din cadrul Universității de Stat din Moldova, cu un masterat în Istorie contemporană.

A lucrat mai mulți ani în mass-media și a publicat eseuri, povestiri și critică literară în reviste de cultură.

Anii 2015-2017 i-a dedicat scrierii romanului „Casa Inglezi”, în Barcelona, Veneția, Montpellier și Meknes.

Iată și textul de recomandare de pe coperta a IV-a, semnat de redactorul cărții, Cosmin Perța:

Alexandru Bordian "Casa Inglezi"
Alexandru Bordian “Casa Inglezi

„Chișinău, 1903. Câteva săptămâni până la pogromul evreilor. Platon, un jurnalist corupt, de la care învățăm că fake news-ul nu este o invenție a mass-mediei moderne, orchestrează alături de șeful poliției, de ministrul de interne și de mitropolit evenimentele sângeroase care aveau să șocheze opinia publică internațională.

În fundal se desfășoară intrigi, se devoalează caractere și se reliefează o societate decadentă, istovită de conflicte mocnite, de lupte pentru control absolut politic și economic, care pendulează între New York și Odessa, între o nobilime pe cale de extincție și o nouă pătură socială, interlopă, ambițioasă și fără scrupule.

Alexandru Bordian scrie cu siguranța și precizia unui prozator încercat. Jonglează seducător cu registrele, vocile personajelor și firele narative. Experimental, fără prejudecăți stilistice, Bordian pare că a învățat arta prozei direct de la Cehov și Harms. O carte care îmbină cruzimea cu erotismul, informația istorică și ficțiunea de cea mai înaltă calitate într-o poveste fascinantă.”

Cartea are 208 pagini, costă 21 de lei (aici), și poate fi comandată de aici și de aici.

Photo credit: osearaperfecta.protv.md

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.