Născut pe 28 martie 1960 în Sainte-Foy-lès-Lyon, Rhone, Eric-Emmanuel Schmitt este un celebru autor dramatic, piesele sale fiind jucate în peste 50 de țări. A scris, de asemenea, proză scurtă și roman, volumele traduse în limba română fiind foarte bine primite de publicul de la noi. Dintre noutățile apărute în seria de autor de la Humanitas este de remarcat romanul „Omul care vedea dincolo de chipuri” (Humanitas Fiction, 2018, traducere și note de Liliana Donose Samuelsson). Iată ce au scris cei de la Le Figaro despre acest volum:

[image_with_animation image_url=”2061″ alignment=”center” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%” img_link=”https://www.libhumanitas.ro/eric-emmanuel-schmitt-omul-care-vedea-dincolo-de-chipuri-humanitas-fiction-2018.html”]

„În Noaptea de foc, Eric-Emmanuel Schmitt și-a relatat experiența spirituală din tinerețe, revelația primitã în deșert. Acela a fost momentul în care a început să creadă. Dar în ce, sau în cine crede el? Noul său roman, Omul care vedea dincolo de chipuri, îndrăzneț și ingenios, încearcă să ofere un rãspuns prin mijlocirea unei intrigi inspirate din actualitate.”

Descrierea volumului creionează succint parcursul acestei noi apariții editoriale din seria Eric-Emmanuel Schmitt:

„Augustin, un tânăr jurnalist stagiar care trăiește la limita subzistenței, supraviețuiește unui atentat terorist din Charleroi. Pentru poliție, el devine un martor prețios. Când îi pun întrebări, oamenii legii nu bănuiesc însă că timidul Augustin are un dar care îi permite să vadă dincolo de limitele percepției și deducției dintr-o anchetă. Ajutat de vocile unor prezențe inefabile, protagonistul pornește pe un drum la capătul căruia va reuși să afle răspunsuri la marile întrebări neliniștitoare și să devină un adevărat erou.”

Cartea poate fi achiziționată de aici: https://www.libhumanitas.ro/eric-emmanuel-schmitt-omul-care-vedea-dincolo-de-chipuri-humanitas-fiction-2018.html, sau din librării. Prețul de referință este de 34 de lei.

elefant.ro
Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.