Potrivit unui comunicat remis de Asociația Editorilor din România (AER), cea de-a XV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest 2020, care ar fi trebuit să se desfășoare între 27-31 mai 2020 în Pavilionul B2 Romexpo, a fost anulat din cauza crizei sanitare generate de Covid-19. Invitatul de onoare al acestei ediții ar fi trebuit să fie Japonia.

„Consiliul Director al Asociației Editorilor din România a luat act, în ședința on-line din 06 aprilie 2020, de anunțul Președintelui României cu privire la prelungirea stării de urgență pentru încă 30 de zile, până la jumătatea lunii mai 2020.

Înțelegem pe deplin motivele care stau la baza acestei decizii și ne exprimăm dorința ca această criză sanitară să se încheie cât mai curând.

Având în vedere această situație, precum și preocuparea legitimă pentru integritatea fizică a vizitatorilor și expozanților, ne vedem nevoiți să anulăm cea de-a XV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, programată în perioada 27-31 mai 2020.

O sărbătoare a cărții are în centrul său bucuria împărtășită în jurul cuvântului tipărit și al autorilor acestuia și nu putem permite ca un astfel de eveniment să fie umbrit de vreun risc sanitar pe care îl putem evita.

Mulțumim tuturor iubitorilor de carte ce fac posibilă existența Salonului Internațional de Carte Bookfest și sperăm să ne putem reîntâlni, în condiții normale, la următoarele ediții Bookfest” se arată în comunicatul Asociației Editorilor din România, publicat pe site-ul oficial al Salonului Internațional de Carte Bookfest (https://bookfest.ro/anularea-salonului-international-de-carte-bookfest-2020/)

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.