Editura Polirom vă invită marți, 14 mai, ora 19.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei 45, Bucureşti), la lansarea volumului de povestiri Picioare de lotus, de Bogdan Răileanu, recent publicat în colecția Ego. Proză.

Alături de autor: Augustin Cupșa, Dan Popescu
Moderează: Gelu Diaconu
Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.

„Proza scurtă a lui Bogdan Răileanu are ceva din Wells Tower, iar despre Wells Tower s-a scris că e cea mai bună dovadă că America nu are nevoie de un au-delà suprarealist, America e deja au-delà, trebuie doar să o descrii în amănunțime. În Picioare de lotus această impresie înșelătoare vine dintr-o tehnică subtilă, a colajului. Lumea văzută de Ion B. ar putea fi aici Viața văzută de Bogdan R. Abil și inteligent, autorul decupează și lipește detaliile unei lumi care e tot timpul cu câteva minute înainte de dezintegrare. Și în această tornadă de nume, locuri și lucruri uluitoare se întâmplă să ai parte și de câte o minune. Fie că e vorba de un Iisus care seamănă cu Vincent Gallo, fie doar de un colț de balcon spre plajă în Spania, la Tarifa, unde poți să stai seara târziu și să adulmeci vântul.”(Augustin Cupșa)

Născut în 1980 la Buftea, Bogdan RĂILEANU a debutat în 2015 în revista Iocan. În 2017 a publicat la Editura Polirom volumul de proză scurtă Tot spațiul dintre gândurile mele, nominalizat la premiile Observator cultural, categoria Debut, și la Premiul Iocan. Au urmat romanele Dinții ascuțiți ai binelui (Humanitas, 2018, selectat pe lista scurtă a Festival du premier roman de la Chambéry și nominalizat la premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România), Teoria apropierii (Humanitas, 2019, nominalizat la premiul pentru proză al Ziarului de Iași) și Să nu lași moartea să te găsească (Polirom, 2020). În 2022 a publicat în colecția „Biografii romanțate” a Editurii Polirom romanul Preda. Adevărul ca o pradă. Lucrează în publicitate și continuă să scrie în timpul liber proză scurtă și proză mai puțin scurtă.

Colecția „Ego. Proză”, coordonată de Lucian Dan Teodorovici, împlinește anul acesta 20 de ani de existență. Au fost publicate peste 250 de titluri și aproximativ 150 de autori. Lista titlurilor apărute, aici.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.