Recomandarea www.omiedesemne.ro se îndreaptă azi spre un foarte bun volum de poezie semnat de Angelica Stan, „Produse miraculoase” și apărut recent la Editura Paralela 45. Cartea a avut lansarea la Târgul Internațional Gaudeamus 2018 și a fost foarte bine primită de public.

ANGELICA STAN s-a născut pe 31 mai 1969. A debutat editorial în 1999 cu volumul de poeme Bumerang, după ce a câștigat concursul organizat de editura Cartea Românească. Au urmat Testul umbrei (Vinea, 2005), Clona (Vinea, 2009) și Spații intermediare (Tracus Arte, 2016).

A mai publicat grupaje de poeme în revistele România Literară, Luceafărul, Calende, Ramuri, Convorbiri Literare, Tomis, Poesis International. În 2017 a debutat în proză cu o povestire apărută în revista Iocan.

Este arhitectă, absolventă a masterului European INEAA în 1996, conferențiar doctor în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București, autoare a unor lucrări de specialitate în urbanism, morfologie urbană, dinamica periferiilor urbane, teoria peisajului.

Angelica Stan - Produse Miraculoase
Angelica Stan – Produse Miraculoase

Iată și descrierea de pe coperta a IV-a a cărții, întocmită chiar de autoare:

Produse miraculoase s-a născut într-un moment de redefinire, un interval – între ceva ce a fost și o nouă voce sau direcție în scrisul meu viitor. Sunt poeme care s-au lăsat dictate de contextul mediatic bruiant și uneori agresiv, raportându-mă la el mai ales ironic și critic, cu o anumită distanță.

Mergând pe linia de fugă a unei discursivități poate riscante, producând întreruperi ale stereotipurilor livrate de publicitate cu reflexii ale interiorității, ale emoției personale, aceste texte propun, în fapt, un experiment în planul limbajului și al modului în care se mai poate fertiliza solul poeziei la ora actuală.

Expresivitatea lor este cea a unui schelet expus, arhitectură de vertebre marcând o zonă a epuizării energiilor în rutina care ajunge să secătuiască lirismul pur, împingându-l la o limită.

Este totodată o carte-colaj, în care uneori sunt alăturate texte produse la distanțe mari în timp, dar subsumate aceleiași expuneri a mecanismului prin care «ceea ce nu ne ucide» ne face vizibilă – în mod miraculos – poezia.” Angelica Stan

Cartea are 88 de pagini, costă 20 lei, poate fi comandată aici sau poate fi cumpărată direct din librării.

Foto credit: Cătălina Ioana Vărzaru

Doneaza prin patreon Wide
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.