A 23-a ediție a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum o are ca laureată pe tânăra poetă Deniz Otay, care a debutat editorial anul trecut la Editura OMG din Alba Iulia cu volumul „Fotocrom Paradis”.

Anterior, juriul format din dr. Alexandru Cistelecan (Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș), dr. Mircea A. Diaconu (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava), dr. Mihai Iovănel (Institutului de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu” din București), dr. Alex Goldiș (Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca), dr. Andrei Terian-Dan (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu), nominalizase cinci autori:

Lucian Brad, Un om mai important decât oamenii, Alba Iulia, OMG; 
Dumitru Fanfarov, stepă și transă, Bistriţa, Casa de Editură Max Blecher; 
Mircea Andrei Florea, Larvae, Bistriţa, Casa de Editură Max Blecher; 
Antonia Mihăilescu, Note din secolul Kitsch, București, Tracus Arte; 
Otay Deniz, Fotocrom Paradis, Alba Iulia, OMG.

Iată ce a declarat, pentru ziarul BotoșaniNews (de aici), Doina Fedorovici, președintele Consiliului Județean Botoșani: „Țin să o felicit pe tânăra câștigătoare a Premiului Național de Poezie «Mihai Eminescu» – Opus Primum. I-am înmânat simbolic premiul prin intermediul tehnologiei, pentru că situația sanitară nu ne-a permis, în aceste momente, să organizăm o manifestare. Ca să o citez, astăzi a fost «O victorie virtuală», pe care o va concretiza când va ajunge pe meleagurile eminesciene. Îi urez ca peste ani să se regăsească și în postura de premiantă a secțiunii Opera Omnia a Premiului Național de Poezie «Mihai Eminescu»!”

Pentru evenimentul de anul acesta au fost trimise pe adresa Memorialului Ipotești 15 volume de poezie ale debutanților din 2020.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.