„O formă de viață necunoscută” este cea mai recentă carte a scriitoarei Andreea Răsuceanu. Apărut la Editura Humanitas, volumul a fost lansat de curând și la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (relatarea aici: https://omiedesemne.ro/2018/10/11/seara-eseu-cu-andreea-rasuceanu-la-humanitas-cismigiu/)

[image_with_animation image_url=”2487″ alignment=”center” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%” img_link=”https://www.libris.ro/o-forma-de-viata-necunoscuta-andreea-rasuceanu-HUM978-973-50-6240-8–p10750185.html”]

Iată ce spune Gabriela Adameșteanu despre acest roman pe coperta a IV-a a cărții:

O formă de viață necunoscută le aduce numeroșilor admiratori ai eseurilor Andreei Răsuceanu surpriza pe care am avut-o și eu, de a descoperi o prozatoare de forță, care construiește o narațiune plină de dramatism, cu fire desfășurate contrapunctic. Autoarea juxtapune poveștile a trei femei care n-au cum să se întâlnească, trăind în epoci diferite, dar care au în comun simțul trecerii și dorința de a opri curgerea necontenită a timpului construind ceva – o biserică, o casă, o familie. A ales momente de criză – a țării cufundate în război (unul este chiar cel serbat de Centenar), a cuplului încercat de boală, a existenței ajunse la final, a despărțirii prin moarte. Prozatoare a prezentului în aceeași măsură ca și evocatoare a trecutului, Andreea Răsuceanu știe să dea viață personajelor și lasă să se vadă, sub narațiunea plină de culoare, desenul subtil al destinelor, meditația profundă despre generații, viață și moarte. O carte frumoasă, în care plăcerea de a trăi e permanent însoțită de o discretă melancolie.”

carturesti.ro

Andreea Răsuceanu a mai publicat până acum trei cărți: Cele două Mântulese (Editura Vremea, 2009), Bucureștiul lui Mircea Eliade. Elemente de geografie literară (Humanitas, 2013) și Bucureștiul literar. Șase lecturi posibile ale orașului (Humanitas, 2016). O formă de viață necunoscută este debutul ca romancieră al autoarei. Cartea are 336 de pagini, prețul de 35 de lei și poate fi comandată aici: https://www.libhumanitas.ro/o-forma-de-viata-necunoscuta-andreea-rasuceanu-humanitas-2018.html sau aici: https://carturesti.ro/carte/o-forma-de-viata-necunoscuta-171706392?p=1

De asemenea, poate fi achiziționată direct din librării.

gelu diaconu
https://www.facebook.com/omiedesemne/

Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment