„O formă de viață necunoscută” este cea mai recentă carte a scriitoarei Andreea Răsuceanu. Apărut la Editura Humanitas, volumul a fost lansat de curând și la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (relatarea aici: https://omiedesemne.ro/2018/10/11/seara-eseu-cu-andreea-rasuceanu-la-humanitas-cismigiu/)

[image_with_animation image_url=”2487″ alignment=”center” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%” img_link=”https://www.libris.ro/o-forma-de-viata-necunoscuta-andreea-rasuceanu-HUM978-973-50-6240-8–p10750185.html”]

Iată ce spune Gabriela Adameșteanu despre acest roman pe coperta a IV-a a cărții:

O formă de viață necunoscută le aduce numeroșilor admiratori ai eseurilor Andreei Răsuceanu surpriza pe care am avut-o și eu, de a descoperi o prozatoare de forță, care construiește o narațiune plină de dramatism, cu fire desfășurate contrapunctic. Autoarea juxtapune poveștile a trei femei care n-au cum să se întâlnească, trăind în epoci diferite, dar care au în comun simțul trecerii și dorința de a opri curgerea necontenită a timpului construind ceva – o biserică, o casă, o familie. A ales momente de criză – a țării cufundate în război (unul este chiar cel serbat de Centenar), a cuplului încercat de boală, a existenței ajunse la final, a despărțirii prin moarte. Prozatoare a prezentului în aceeași măsură ca și evocatoare a trecutului, Andreea Răsuceanu știe să dea viață personajelor și lasă să se vadă, sub narațiunea plină de culoare, desenul subtil al destinelor, meditația profundă despre generații, viață și moarte. O carte frumoasă, în care plăcerea de a trăi e permanent însoțită de o discretă melancolie.”

carturesti.ro

Andreea Răsuceanu a mai publicat până acum trei cărți: Cele două Mântulese (Editura Vremea, 2009), Bucureștiul lui Mircea Eliade. Elemente de geografie literară (Humanitas, 2013) și Bucureștiul literar. Șase lecturi posibile ale orașului (Humanitas, 2016). O formă de viață necunoscută este debutul ca romancieră al autoarei. Cartea are 336 de pagini, prețul de 35 de lei și poate fi comandată aici: https://www.libhumanitas.ro/o-forma-de-viata-necunoscuta-andreea-rasuceanu-humanitas-2018.html sau aici: https://carturesti.ro/carte/o-forma-de-viata-necunoscuta-171706392?p=1

De asemenea, poate fi achiziționată direct din librării.

gelu diaconu
https://www.facebook.com/omiedesemne/

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.