Lunga vară fierbinte ne oferă cam de toate: proteste, caniculă & evenimente literare. Meteorologii ne spun că nu scăpăm încă de zilele fierbinți, așa că nu ne rămâne – după ce ne-am răcorit cu proteste împotriva diferitelor inițiale partinice & cu apa dăruită simbolic de duamna primar general – decât să ne refugiem care-ncotro, prin locuri cu aer condiționat & băuturi reci. Dacă se întâmplă să fie prin preajmă și ceva manifestări culturale, cu atât mai bine.

Luni, 12 august

Lansare de Carte: “Schimbarea esti tu”, de Avram Iancu

Compania de Librării București, în colaborare cu Avram Iancu, românul care a traversat înot Canalul Mânecii, Dunarea și Marea Neagră, organizează lansarea cărții “Schimbarea ești tu”.
Aparent, un om simplu, cu o meserie obișnuită, bibliotecar în Petroșani, județul Hunedoara, dar cu performanțe de nivel mondial.
“Schimbarea ești tu” este cartea pe care românul a scris-o cu sufletul și care descrie o călătorie fizică extremă, de la un punct A la un punct B, dar și o călătorie spirituală, transformațională, dovedind că orice este posibil. Cartea este un profund volum motivațional, pe care orice român ar trebui să îl citească.

Când: 12 august 2019, ora 18:00
Unde: Salonul Cărții Luceafărul, b-dul Unirii, nr. 10, bl. 7B, sector 4, București

Lansarea volumului de poezii “Elixir pentru suflet”, Deea STATE

Avem deosebita plăcere de a vă invita luni, 12 august 2019, orele 16:30, la GALERIA 2ART (Primăria sector 2, parter – str. Chiristigiilor, nr. 11-13, sector 2, Bucureșt), la lansarea volumului de poezii “Elixir pentru suflet”, ediție bilingvă româno-franceză, autor Deea State, editura Fast Editing.

Vă așteptăm la o lansare de carte ce va împleti poezia cu muzica, unde veți putea cunoaște autoarea și afla mai multe despre cartea sa.

Marți, 13 august

Seara poveștilor magice

Vino și tu în Librăria Bookcity din Centrul Comercial Drumul Taberelor București (strada Brașov nr. 25, sector 6) în fiecare zi de marți să ne distrăm împreuna cu Mihaela Iacoban și personajele povestilor tale preferate.
Atelierul cultural “Micul detectiv“ ne aduce mai aproape de personaje celebre, precum Sherock Holmes, Hercule Poirot sau Miss Marple. Mister si munca de dectiv! Te așteptăm!

Usborne pentru tine

Te invităm la un Târg de carte, unde vei putea răsfoi și achiziționa minunatele cărticele în limba engleză ale Editurii Usborne din Anglia.
Te așteptăm cu drag marți, 13 august 2019, între orele 14-19, în noua locație a Centrului Educațional “For Analyn” din Bulevardul Republicii, nr.35, Bl.35, sc.A, et.II, ap.10
(punct de referință—Librăria “M.Eminescu”– scara cu Radiografiile dentare), Pitești.
Dacă întâmplător “te rătăcești”, sună-ne la nr. de tel.0737107040 pentru a te sprijini.
Te așteptăm cu drag!

Întâlnirile de la Telciu 2019

Întâlnirile de la Telciu 13 – 19 august 2019. Asociația Culturală Diverbium din Madrid reprezentată în România de Media Prompt Communication din Bistrița în parteneriat cu Consiliul Județean Bistrița Năsăud și Primăria Telciu, în colaborare cu Reţeaua literară, Asociația Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania – ASARS, Revista Kryton, România +, Culturalis Noticias Internacionales, Editura Tritonic, Casa de Editură Max Blecher, Institutul Blecher, Revista Poesis Internațional, Răsunetul, Mesagerul BN, Observator BN, AS TV, ProPolitica, Biblioteca Județeană Bistrița Năsăud, sub egida PEN România organizează ediția cu numărul 5 a Întâlnirilor de la Telciu – un eveniment cultural ambiţios care își propune un altfel de abordare a literaturii contemporane. Evenimentul, rezultatul unui parteneriat dintre Asociaţia Culturală DIVERBIUM din Madrid și Media Prompt Cumunicacion din Bistrița, Reţeaua Literară, Asociaţia Culturală DIVERBIUM din Madrid, Asociația Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania ASARS cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița Năsăud și a Primăriei Telciu, se va desfăşura în perioada 13-19 august în localitatea Telciu din județul Bistrița Năsăud

Obiectivele Întâlnirilor de la Telciu sunt: organizarea unor seminarii şi antrenamente creative, promovarea tinerilor scriitori, promovarea imaginii localităţii Telciu, crearea şi facilitarea unor posibile parteneriate culturale în străinătate, realizarea unor schimburi interculturale între delegaţii ale scriitorilor români şi delegaţii ale organizaţiilor similare din străinătate, crearea, la Telciu, a unui punct de referinţă culturala, înfiinţarea la Telciu a unui Centru Cultural care să promoveze valorile autentice ale culturii române, realizarea unei antologii de literatură cu participanţii la Întâlnirile de la Telciu.

 La cea de-a 5-a ediție vor participa:

Elena Ailenei (Fălticeni), Denisa Arcip (Piatra Neamț), Bianca Avram (Suceava), Teona Farmatu (Piatra Neamț), Diana Fiscutean (Bistrița) Roxana Lazar (București), Alexandra Mânzat (Bistrița), Raluca Panait (Caracal), Florentina Pocovnicu (Piatra Neamț), Andra Samson (Câmpina), Ștefania Alexandra Sandu (Bacău), Aurora Sofia Uifelean (Bistrița)

Organizatorul și coordonatorul Întâlnirilor de la Telciu este scriitorul Gelu Vlașin

Miercuri, 14 august

Povestea unui Personaj- Doina Ruști și Bianca Cernat

Vă așteptăm pe 14 august, de la ora 7 seara, la Librarium TNB, unde, alături de Doina Ruști și criticul & istoricul literar Bianca Cernat, vom discuta despre un personaj surpriză!
Ne vedem acolo!

Orgi și altare demontate

Invitat: Constantin Abăluță
Moderator: Claudiu Komartin
Organizator: MARe/Muzeul de Artă Recentă

Miercuri, 14 august, ora 19:00. Auditorium (nivel -1)
Intrare liberă.

Între artă și poezie poate fi o legătură intimă, indiscutabilă. Sau poate că e doar o iluzie. Poate că sunt două ”instrumente” aflate într-un conflict insurmontabil. Cineva poate fi și poet și artist totodată, chiar dacă nu scrie poezie și chiar dacă nu face artă. Am putea adăuga, fără probleme, muzica și dansul și tot nu am greși.

Probabil că există dansatori și coregrafi de excepție despre care nu vom auzi vreodată, tocmai pentru că nu dansează! Instrumentiși, interpreți, compozitori și dirijori anonimi ne pot fi medic de familie,
casier la supermarket, profesor la școală, specialist în vânzări la o companie de telefonie mobilă și tot așa…

Poate, așadar, poetul să fie grafician? Dar graficianul, poet? Evident că poate. Dar prin aceasta nu va susține că există o legătură între poezie și artă, așa cum nici nu va contesta că există o legătură. Ba chiar va putea să fie poet în timp ce desenează și grafician în timp ce scrie poezii. Din nou, această capacitate nu va dovedi nimic. Nu în universul categoriilor, al dicționarelor, al lumii plină de sertare croite după fiecare concept în parte.

La MARe, într-o seară din jumătatea lui august, vom avea un invitat care e și poet și grafician. De-o viață! Am putea spune, oare, că e deopotrivă poet și grafician? Cum adică, ”deopotrivă”? Cum măsurăm cantitățile? Dar calitățile? Cu ce? Și, mai ales, de ce? Sau am putea să renunțăm la speculații și să întrebăm invitatul. Domnul Constantin Abăluță. Care ne va face bucuria de a ne citi din poeziile sale, dar și de a sta la taifas cu noi, public, organizatori și moderator la un loc.

Joi, 15 august

Librărici – Târg de Carte pentru copii

S-a stabilit! 𝙇𝙞𝙗𝙧𝙖̆𝙧𝙞𝙘𝙞, vine în orașul tău!

Casa Cărților Slobozia Str. Ardealului, Bloc 2, Sc. B, Ap. 1, Parter, 920023 Slobozia, Ialomița

De pe 15 până pe 18 august, între orele 10:00-20:00, organizăm cel mai tare târg de carte pentru copii chiar în fața librăriei tale preferate!

Iar, Librărici a pregătit ateliere speciale pentru cei mici, în fiecare zi, de la ora 17:00:

15 august – Atelier „Construiește din bezele gumate și bețe de bambus”
16 august – Atelier „Ghivecele colorate”
17 august – Atelier „Decupăm și ne jucăm”
18 august – Atelier de quilling

Vino cu prichindelul tău la târg și beneficiezi de 25% reducere la toate titlurile pentru copii, precum și de multe alte surprize!

Vineri, 16 august

N-am timp de poezii, ediția a 4-a

„N-am timp de poezii” este un club pentru liceenii pasionați de poezie. A patra ediție va avea loc vineri, 16 august, începând cu ora 19:00, în demisolul Cărturești Verona.
Va merge în felul următor: fiecare se prezintă rapid, ca să avem niște context și să nu ne simțim așa străini, și apoi citește una sau mai multe poezii. Trebuie în total să nu dureze mai mult de 2 minute. Apoi, dacă vrea, poate discuta puțin despre ce a scris și primi niste feedback din public.
Poeziile pot să fie și în română, și în engleză. Doar să le aveți pregătite pe telefon sau pe foi.
Clubul este hipster într-un mod supportive. Spuneți ce vă trece prin cap și nu fiți self-conscious. Dacă la școală nu puteți să faceți asta, măcar aici. Și oricum trecem prin aceleași rahaturi, așa că n-o să vă judece nimeni. Nu vă cenzurați, nu ascundeți poeziile depresive doar din motivul că sunt prea depresive. Uneori au cea mai multă substanță.
Și dacă nu scrieți voi înșiși, dar aveți timp de poezii, puteți fără nicio problemă să veniți ca spectatori.

Sâmbătă, 17 august

REX Publika

POEZIE

17-18 august, Iedera, sat Colibași, pe str. Salcia, la nr. 145 (adică la mama naibii, lângă Moreni, în jud Dâmbovița) facem o ziuă_noapte de poezie. Nu, nu am organizat nimic! Nu am unde să vă cazez, in caz ca vreți să mai și dormiți). Cu mâncarea ne descurcam împreună (adica mai aduceți și voi câte ceva), încropim un grătar, o tocană haiducească, o poe_zeamă, vedem noi.

DA, MUSAI VENIȚI CU POEZIILE. cine are o chitară, nu strică. Cum ajungeti? Nu stiu, există GPS. MASINĂ SAU MICROBUZ, tren nu există. N-avem sponsori. Veniti care vreți, care puteți!

Telefon: 0723 899 664 Camelia Radu
Dacă tot murim, măcar să strigăm!

Poezie și Samurai, cu aromă de cafea

Superbă şi miraculoasă dublă lansare de carte!

Maria Murariu şi Anamaria Borlan, două scriitoare pline de talent şi inspiraţie, vă aşteaptă cu bucurie sâmbătă seara, la CH9 Kaffeehaus (Curtea Johannes Honterus 9, 500026 Brasov, România), să le descoperiţi superbele creaţii literare:

– Volumul de poezii, de o impresionantă căldură și emoție, ”Rugă întru Adevăr”, care își află acum, în aceste zile, un rost și mai mare întru descoperirea cuvintelor cu rol de tămăduire a sufletului și a spiritului, de care fiecare român are mare nevoie…

– Și romanul ”Zile”, cel de-al cincilea volum din Saga ”Aripile Albastre”, care vine să-ți dezvăluie în continuare povestea uluitoare a contesei Elisabeth în îndepărtata Japonie a secolelor trecute, țara samurailor și a misterioaselor simboluri de la Soare Răsare.

Vor cânta divin Cătălina şi Eva Popescu…

Te așteptăm cu drag să petreci o seară de neuitat, într-o atmosferă de neuitat, alături de oameni de neuitat, care îți vor deveni prieteni pe viață!

Editura Pavcon, din București, îți dăruiește cu drag acest eveniment, cu sprijinul și bunăvoința prietenilor noștri brașoveni de la CH9 Koffeehaus, din Curtea Johannes Honterus!

Cărțile vor avea reduceri substanțiale și autoarele își vor pregăti stilourile pentru autografe.

Intrarea e liberă și suntem convinși că te vei delecta cu o cafea bună ori o limonadă savuroasă.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.